woensdag 15 mei 2019

Weer vervolging oppositieleden Venezuela

Hooggerechtshof beschuldigt Carlos Paparoni, Miguel Pizarro, Franco Casella en Winston Flores van landverraad



Het Venezolaanse Hooggerechtshof heeft nog eens vier parlementariërs van de oppositie - Carlos Paparoni, Miguel Pizarro, Franco Casella en Winston Flores - landverraad ten laste gelegd. Het Hof kwam eerder deze maand ook al met vergelijkbare beschuldigingen tegen tien andere tegenstanders van de regering.


'Dit geeft ons alleen maar meer kracht', reageerde oppositielid Winston Flores op de beschuldigingen aan zijn adres. Hij noemde de aanklachten 'illegale bevelen van de dictator'.


In een tweet noemde Pizarro de uitspraak van de rechtbank 'een onwettige straf die alleen maar angst opwekt om ons de mond te snoeren'. 


De oppositie is verwikkeld in een felle machtsstrijd met het regime van de socialistische leider Nicolás Maduro. Veiligheidstroepen versperden dinsdag ook de toegang tot het parlement, waar de oppositie in de meerderheid is. Parlementariërs wilden onder meer vergaderen over de beschuldigingen aan het adres van hun collega’s, maar de zitting moest worden geschrapt.

De autoriteiten beweerden dat onderzoek werd gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van een explosief.

Juan Guaidó, die Maduro eerder heeft beschuldigd van het proberen af te ronden van de Nationale Vergadering, zei op Twitter: 'Ze proberen de wetgevende macht gegijzeld te houden terwijl de dictator zich alleen in een paleis verplaatst waar hij niet zou moeten zijn.'



(Suriname Mirror/BBC/CGTN/De Telegraaf/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten