woensdag 15 mei 2019

Alle commerciële passagiers- en vrachtvluchten tussen VS en Venezuela opgeschort

Er zou sprake zijn van onrust en geweld rond luchthavens 


Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft woensdag 15 mei 2019 de opschorting bevolen van alle commerciële passagiers- en vrachtvluchten tussen de Verenigde Staten en Venezuela, waarbij melding werd gemaakt van onrust en geweld rond luchthavens in het Zuid-Amerikaanse land. 

In een brief aan het ministerie van Transport waarin om een ​​opschorting wordt gevraagd, zegt het ministerie van Veiligheid: 'De omstandigheden in Venezuela bedreigen de veiligheid en beveiliging van passagiers, vliegtuigen en bemanningsleden die naar of vanuit dat land reizen.'



Veel internationale luchtvaartmaatschappijen zijn in ieder geval gestopt met vliegen naar Venezuela vanwege veiligheidszorgen en geschillen over geld die volgens hen de regering hen verschuldigd is.

American Airlines Group Inc, voorheen de grootste luchtvaartmaatschappij die diensten verleende tussen de Verenigde Staten en Venezuela, zei in maart dat het zijn vluchten naar Venezuela voor onbepaalde tijd opschortte.

In april werd Amerikaanse luchtoperators verboden om te vliegen onder 26.000 voet in het luchtruim van Venezuela.

De regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft vorige week de reikwijdte van zijn Venezolaanse sancties uitgebreid tot de sectoren defensie en veiligheidsdiensten om de economische druk op president Nicolas Maduro te vergroten. De acties maken deel uit van een vier maanden oude campagne tegen Maduro, terwijl de Verenigde Staten haar steun voor oppositieleider Juan Guaido opvoert.

(Suriname Mirror/Reuters/The Hill)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten