woensdag 3 april 2019

Santokhi (VHP) vraagt justitieel onderzoek in Suriname naar corruptieschandaal Ballast Nedam/Wijdenboschbrug

'Als die 34 miljoen gulden gebruikt zou worden voor Wijdenboschbrug, dan zou je een brug met een tweebaansweg hebben'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren een verzoek aan De Nationale Assemblee (DNA), tijdens de behandeling van de begroting 2019, gedaan, om nu ook extra aandacht te gaan schenken aan het corruptieschandaal van bouwbedrijf Ballast Nedam, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, woensdag 3 april 2019. 

Ballast Nedam betaalde vanaf 1997 in termijnen 34 miljoen Nederlandse gulden aan steekpenningen om twee bruggen te mogen bouwen in Suriname. Het geld zou onder meer overgemaakt zijn naar toenmalige president, Jules Wijdenbosch, en zijn toenmalige adviseur van staat, nu president, Desi Bouterse.

Ondertussen zijn meerdere personen in Nederland veroordeeld, maar de vervolging en berechting van twee voornoemde personen in Suriname blijft ondanks verzoeken bij het Openbaar Ministerie nog steeds uit.

De VHP’er reageerde op een opmerking van NPS’er Marlon Budike, die sprak over de filevorming op de Wijdenboschbrug over de Surinamerivier. 'Als dat geld (34 miljoen) ook gebruikt zou worden voor de Wijdenboschbrug, dan zou je een brug met een tweebaansweg daar hebben. Hierdoor zou je geen enkele filevorming hebben. Maar, dat geld is gegaan in enkele zakken van mensen die nu in de regering zitten', benadrukte de VHP-leider.

Hij vindt het tijd dat ook het onderzoek in Suriname wordt opgestart. Hiervoor zou rechtshulp aan Nederland kunnen worden gevraagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten