vrijdag 15 maart 2019

Zesde editie van de Rally Maya Mexico gaat 17 mei van start - Een van de beste automotive-evenementen in Mexico

Rally Maya Mexico met mooie old timers start in de oude Maya-stad Uxmal



Klassiekers gaan weer van start tijdens de zesde editie van de Rally Maya Mexico (RMM). In een persconferentie deed Benjamín de la Peña Mora, CEO en oprichter van de RMM, de officiële bekendmaking van de zesde editie van de Rally Maya Mexico 2019, die zal worden gehouden van 17 tot en met 26 mei met een nieuwe route.

De Rally Maya Mexico start in de oude Maya-stad Uxmal, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Mexico en een prachtig voorbeeld van Puuc-architectuur. Terwijl de geblokte vlag zal zwaaien in Chetumal, hoofdstad van Quintana Roo.

'Hoewel we de officiële aankondiging van de Rally Maya Mexico voorafgaand aan elke editie maken, is de waarheid, dat de rally geen introductie behoeft, omdat we gedurende zes jaar niet zijn gestopt met werken in de organisatie van deze wedstrijd; dat heeft de race gepositioneerd als een van de beste automotive-evenementen in Mexico. En aan het einde van elke editie is de volgende al gepland. Altijd met een andere route', verklaarde de oprichter van het evenement, dat uniek is in zijn soort.



'We gaan langs 52 toeristische bestemmingen in deze zesde editie, wat een sterk economisch voordeel is voor het schiereiland Yucatan, we schatten dat er in slechts 5 jaar zo'n 118 miljoen peso's zijn gemorst. Bovendien biedt de Rally Maya Mexico de regio een internationale projectie, want het is niet alleen een wedstrijd en tentoonstelling van oude klassieke auto's, het is ook een evenement dat cultuur, gastronomie, tradities combineert en het belangrijkste: een sociale betrokkenheid met de meesten kwetsbare sectoren van onze samenleving', voegde De la Mora eraan toe.


'In zijn vijf edities tourde de Rally Maya Mexico door 180 steden, 19 archeologische vindplaatsen, zeven musea, 15 stranden en ongeveer 6.200 kilometer, zonder ongevallen door de steun van de federale, deelstaat- en gemeentepolitie, zoals evenals de Groene Engelen', vervolgde hij.


Meer dan 500 deelnemers uit 35 landen hebben genoten van de wonderen van het schiereiland Yucatan aan boord van 43 automerken, waaronder zeldzame edelstenen van autotechniek. En dit alles is bereikt met de deelname van 95 sponsors, die ook een aanzienlijk aantal rolstoelen hebben gedoneerd aan lokale bewoners van plattelandsgemeenschappen op het schiereiland.


'Het is belangrijk om erop te wijzen, dat we de steun hebben van de belangrijkste nationale en internationale automobielfederaties, zoals de FIA ​​(Federación Internacional del Automovilismo), OMDAI (Organización Mexicana De Automovilismo Internacional, die de vertegenwoordiging is van de FIA ​​in Mexico), FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens), FEMADAC (Federación Mexicana de Automovilismo Deportivo, A.C.) en FMAAC (Mexicaanse Federatie van Antieke en Collectie Automobielen, AC).' 



(Suriname Mirror/The Yucatan Times/Yucatan al Minuto/Facebook/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten