vrijdag 15 maart 2019

Negentien plastic zakken gevuld met menselijke resten gevonden in rivier te Ixtlahuacan, Mexico

(Bron foto:  Twitter)
Forensisch experts onderzoeken of de zakken complete lichamen bevatten


Openbaar aanklagers in Mexico doen onderzoek naar de vondst van negentien plastic zakken gevuld met menselijke resten. De zakken werden gevonden in de staat Jalisco, waar bendegeweld de laatste jaren steeds meer toeneemt. 

De autoriteiten vonden de zakken donderdag 14 maart 2019 in een rivier met afvalwater in de plaats Ixtlahuacan, ongeveer 41 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Guadalajara.


Forensisch experts onderzoeken of de tassen complete lichamen bevatten en of de slachtoffers als vermist waren opgegeven, meldt een opsporingsambtenaar vrijdag 15 maart 2019 tegenover Reuters.



Jalisco wordt de laatste jaren geteisterd door het Jalisco New Generation Cartel, momenteel een van de meest machtige drugsbendes in Mexico. De strijd tussen bendes droeg vorig jaar bij aan een recordaantal moorden in het Noord-Amerikaanse land. Uit officiële cijfers bleek dat rechercheurs vorig jaar 33.341 moordonderzoeken hebben geopend in Mexico.

Het land kampt al jaren met ernstig geweld. De overheid is verwikkeld in een strijd tegen drugskartels.

Een van de beloften van de nieuwe president Andrés Manuel López Obrador, die in december is beëdigd, is het terugdringen van geweld in het land. Desondanks is ook de eerste maanden van dit jaar het aantal geweldsincidenten hoog in Mexico.


(Suriname Mirror/economiahoy.mx/Reuters/notimerica.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten