zondag 24 maart 2019

Samantha Gadjradj nieuwe deken Surinaamse Orde van Advocaten

Gadjradj verslaat met 75 tegen 71 stemmen collega Benito Pick


Samantha Gadjradj, echtgenote van aftredende deken Harish Monorath, is de nieuwe deken noemen van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA). Het was een neck-aan-neck-race in Theater Unique. Gadjradj kreeg zaterdag 23 maart 2019 75 stemmen, terwijl op Benito Pick 71 advocaten hebben gestemd, zo meldt Starnieuws.

Vier leden die voorkomen op de Pick-lijst (Glenn van der San, Serena Essed, Murwin Dubois en Seema Doelam) en twee van de lijst-Gadjradj (Merlin Gout en Chandra Algoe) zijn gekozen voor de Raad van Bestuur.

De opkomst was hoog. Van de 207 op papier geregistreerde leden, hebben 146 hun stem uitgebracht. Nog nooit was er zo'n hoge opkomst geweest bij een verkiezing van de Raad van Bestuur van de SOvA.

De rechter had besloten dat alle advocaten hun stem mochten uitbrengen, ook al hebben ze een contributieachterstand. In enkele dagen tijd werden drie Kort Gedingen aanhangig gemaakt die te maken hadden met de verkiezing. Zo werd via de rechter gedaan gekregen, dat Harish Monorath zich niet herkiesbaar mocht stellen als deken voor een derde termijn. Dit gebeurde nadat de kandidaten waren goedgekeurd door de verkiezingscommissie, onder leiding van John Moerahoe.

Ter extra informatie:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten