vrijdag 8 maart 2019

Groot deel van vijftien verdachten opgepakt bij grootschalige actie in Den Haag heeft Surinaamse achtergrond

(Bron foto: Omroep West)
Verdachten zouden betrokken zijn bij internationaal opererende drugsorganisatie met lijnen naar Suriname


Het directielid van de politie dat dinsdag werd opgepakt bij een grote actie tegen spookwoningen in Den Haag is Donovan A. (36). Hij is beleidsadviseur die regelmatig aan tafel zat met korpschef Erik Akerboom. Dat blijkt uit eigen onderzoek van De Telegraaf en wordt bevestigd door meerdere bronnen, zo schrijft deze krant vandaag, vrijdag 8 maart 2019. Donovan A. zit in de directie van Facility Management, de organisatie die gaat over vastgoed binnen de politie-organisatie. A. (36) wordt verdacht van witwassen. Hij zou hebben bemiddeld tussen criminele bewoners van peperdure huurwoningen die niet stonden ingeschreven en vastgoedbazen. 

Bij de grote politieactie naar spookbewoning heeft de politie miljoenen euro's aan contant geld gevonden. Tijdens de actie dinsdagochtend werden 35 locaties in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Nootdorp en Rotterdam doorzocht en zeventien personen aangehouden. Ook nam de politie in verschillende woningen vijf vuurwapens, verdovende middelen en veertien auto's in beslag.

De aangehouden adviseur van de korpsleiding heeft een Surinaamse achtergrond, net als een groot deel van de vijftien verdachten die dinsdag werden opgepakt bij de grootschalige actie in Den Haag. Ze zouden volgens meerdere opsporingsbronnen van deze krant deel uitmaken van een zeer omvangrijke, internationaal opererende drugsorganisatie met lijnen naar Suriname.

De verdachte uit Rijswijk zou toegang hebben tot gevoelige informatie over panden die door de politie worden gebruikt.


De interne zorgen zijn erg groot. De impact van de aanhouding van A. is enorm. Nagegaan wordt nu of en welke schade hij de politie-organisatie heeft berokkend.





Een bericht gedeeld door Donovan Atmopawiro (@donovan_atmopawiro) op





Een bericht gedeeld door Donovan Atmopawiro (@donovan_atmopawiro) op


(Suriname Mirror/De Telegraaf/Omroep West/Instagram/Twitter/GeenStijl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten