zondag 20 januari 2019

Brunswijk (ABOP) ergert zich aan de slechts Srd 50.000 op begroting 2019 voor topsport

‘Met Srd 50.000 geen tweede Anthony Nesty’


ABOP-fractieleider Ronnie Brunswijk stoort zich eraan, dat de regering slechts een bedrag van Srd 50.000 op de begroting voor 2019 heeft opgenomen voor topsport en talentenontwikkeling. Indien Suriname grote successen internationaal wil genieten, dan zal zij volgens de politicus meer hierin moeten investeren. 

'In de Jaarrede zegt de president ‘Onze golden boy Anthony Nesty, met enorme talenten uit ons klein land, heeft op het Olympische Spelen van 1988 tot grote verbazing van de wereldgemeenschap het haast onmogelijke mogelijk gemaakt’. Wij weten allemaal wat de prestaties van Anthony Nesty zijn geweest. Maar, regering van Suriname, de overwinning van Nesty is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Onder andere hard werken, ondersteuning van familie en vrienden en trainingen buiten Suriname gingen eraan vooraf. 30 jaar na de overwinning van onze golden boy zie ik op de begroting 2019 voor topsport en talentenontwikkeling slechts Srd 50.000', zei Brunswijk donderdag tijdens de eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname zondag 20 januari 2019.

Volgens de ABOP-leider moeten we elkaar niet voor de gek houden, omdat met dit bedrag ‘wij geen tweede Anthony Nesty zullen krijgen’. 'Met talent alleen word je geen Olympisch of wereldkampioen', sprak hij.

De ABOP eist een integraal beleid van de overheid op het gebied van talentenontdekking, talentenontwikkeling en monitoring. Hierdoor hoeft niet nog een 30 jaar gewacht te worden op een tweede Anthony Nesty.

'Niet alleen in Paramaribo, maar zeker ook in de andere delen van het land en vooral niet alleen voetbal. Talenten blijven onopgemerkt buiten Paramaribo. Denk maar aan de verre districten, polders en het binnenland. Srd 4.000 per maand voor talentenontwikkeling en talentenontdekking betekent afdoen van een serieuze zaak met een lachertje. Als je alleen maar naar Nickerie gaat, één trip, kost het je al Srd 4.000', aldus Brunswijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten