maandag 3 december 2018

Haven van Santa Marta, Colombia, verbindt zich met Noord-Europa

Nieuwe dienst wordt uitgevoerd door Duitse reder Hapag Lloyd en Caribbean Express Service


Dankzij een handelsovereenkomst zal de Colombiaanse haven van Santa Marta vanaf januari beschikken over een nieuwe dienstregeling voor de containerscheepvaart naar Noord-Europa. Hierdoor zal de export van gekoelde landbouwproducten als bananen, avocado's, bloemen, goudbessen, gulupa's en citroenen, evenals die van droge vracht als koffie, bevorderd worden. 

De nieuwe dienst zal worden uitgevoerd door de Duitse rederij Hapag Lloyd en de Caribbean Express Service. In de eerste week van januari zal de nieuwe dienstregeling ingaan.

De schepen zullen op zaterdag arriveren in Smitco, een containerterminal in de haven van Santa Marta. Hapag Lloyd zal voor de operatie beschikken over schepen met een capaciteit van 2.500 TEU. Volgens de prognoses zullen er in het eerste jaar meer dan 10.000 containers ingezet worden voor de import- en export-operaties.


Deze belangrijke handels- en werkovereenkomst is het resultaat van de groeiende export van Colombiaanse producten, met name gekoelde producten, via de haven van Santa Marta. Hapag Lloyd zag hierin een kans om nieuwe markten in de wereld te veroveren, afgestemd op de behoeften van klanten.

(Suriname Mirror/El Tiempo/AGF.nl/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten