maandag 3 december 2018

Costa Rica viert 70e verjaardag van de afschaffing van zijn leger...

President Carlos Alvarado herdenkt verjaardag op de Plaza de la Democracia in San José



Costa Rica vierde zaterdag 1 december 2018 de 70e verjaardag van de afschaffing van zijn leger. Voormalig president José Figueres Ferrer heeft de strijdkrachten in Costa Rica op 1 december 1948 afgeschaft na het einde van de burgeroorlog die hem aan de macht bracht. 

Carlos Alvarado, de huidige president van Costa Rican, herdacht de verjaardag tijdens een evenement op de Plaza de la Democracia in San José.



'Het is met een enorme eer en trots dat ik als een Costa Ricaans deelneem aan deze herdenking - een die uniek is in de hele wereld', zei Alvarado.

'Mijn hart vult van vreugde en patriottische liefde voor dit land van ons. Het is een gelegenheid die ons verenigt met onze geschiedenis en door de generaties heen. Mijn hart vult met trots zoals ik vandaag, 1 december, de 70e verjaardag van de afschaffing van het leger vier.'

'Onze grootouders waren de eerste generatie ter wereld die wist hoe het was om in een land zonder leger te wonen. We dragen een verantwoordelijkheid die ons oproept om een ​​beter Costa Rica te bouwen, voor die vierde generatie, voor onze dochters en zonen - de achterkleinkinderen van de afschaffing.'



(Suriname Mirror/The Tico Times/Facebook/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten