woensdag 24 oktober 2018

Oud-parlementslid Honduras beschuldigd van organiseren karavaan migranten op weg naar VS

Bartolo Fuentes ontkent dat Venezuela de karavaan financiert


Een voormalige Hondurese parlementariër van de Libertad y Refundación, die door de Hondurese regering wordt beschuldigd van het organiseren van de karavaan van duizenden migranten die op weg is naar de VS, ontkent dat Venezuela de karavaan financiert.


Bartolo Fuentes zegt, dat migranten op WhatsApp en Facebook zich organiseerden om in een grote groep te vertrekken, om zichzelf tegen georganiseerde misdaad te beschermen. Bartolo stelt, dat zijn enige rol in de affaire was, om in een Facebook-bericht aan te bevelen dat mensen in groepen, voor hun veiligheid, reizen.



Vice-president Mike Pence van de VS zei dinsdag 23 oktober 2018, dat de Hondurese president Juan Orlando Hernandez hem vertelde, dat de karavaan wordt gefinancierd door de regering van Venezuela en niet-gespecificeerde linksen.

President Donald Trump zei maandag, dat hij de hulp aan Honduras, Guatemala en El Salvador zou afsnijden, omdat zij de groep niet hadden tegengehouden.

De Hondurese regering gebruikt 'fictieve excuses' om de schuld te verschuiven naar de ongeveer 400 Hondurese migranten die het land elke dag verlaten om aan armoede te ontsnappen, zei Fuentes, die nu werkt als journalist en activist voor migrantenrechten.


(Suriname Mirror/La Tribuna/Bloomberg/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten