woensdag 24 oktober 2018

Directeur securitybedrijf aangehouden voor mishandeling, vernieling en vrijheidsberoving

Winkeleigenaar verdenkt jongeman van diefstal zeven blikjes verf en informeerde directeur

Directeur en een van zijn medewerkers spelen voor eigen rechter...


Het Korps Politie Suriname bericht vandaag, woensdag 24 oktober 2018, dat een jongeman op vrijdag 12 oktober aangifte deed op het politiebureau van het ressort Uitvlugt tegen de directeur van een securitybedrijf, de 57-jarige J.B., en één van zijn bewakers, van mishandeling en van vrijheidsberoving. 

Onderzoek wees uit, dat een winkeleigenaar op 11 oktober aangifte van diefstal van zeven blikjes verf uit zijn winkelzaak te Kasabaholo heeft gedaan. De winkeleigenaar stelde ook de directeur van het securitybedrijf, die belast is met de bewaking van zijn winkelpand, van de diefstal in kennis. De directeur van het securitybedrijf, J.B., ging vervolgens naar de winkelzaak in gezelschap van de bewaker die daar een vaste post had.

De winkeleigenaar hield B. voor dat hij het vermoeden had dat een jongeman, die bezig was met bouwwerkzaamheden aan zijn winkelpand, schuldig zou zijn. B. en de bewaker sloegen de jongeman in de boeien en mishandelden hem met een gummistok. Onder dwang moest de jongeman plaatsnemen in een voertuig en zijn belagers naar zijn woning brengen. Geboeid en al moest hij zijn huissleutel uit zijn broekzak halen en afstaan aan B. Tijdens het zoeken van de gestolen spullen zijn eigendommen van de jongeman vernield. Er werden echter geen gestolen spullen in het huis aangetroffen.

B. en zijn medewerker stapten op een gegeven moment in hun voertuig en reden weg.

De jongeman werd door een neef naar het politiebureau gebracht voor het doen van aangifte. B. en zijn medewerker werden door de politie opgespoord. Na te zijn opgeroepen meldde B. zich bij de politie van Uitvlugt. Hangende het onderzoek is hij aangehouden en in verzekering gesteld.

B. heeft verklaard, dat hij niet weet waar zijn medewerker woonachtig is. Voorts dat die bewaker bij hem bekend is als Wikash. Aan de aanhouding van de bewaker Wikash wordt gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten