zaterdag 6 oktober 2018

Belfort (ABOP): 'President, u liegt, uw Jaarrede zit weer vol met leugens'

'De staatskas is leeggeroofd, de deviezen- en goudreserves zijn weg en het volk lijdt'


- 'President, you can not do the job, president, yu no mang du a wroko, president, tu jhoot bole hai'
- 'Die man houdt zijn eigen volk aan de ene kant bewust in armoedige situatie, terwijl het volk aan de andere kant met pakketten wordt vernederd door zijn vrouw'


ABOP-parlementariër Edward Belfort neemt in het Dagblad Suriname van vrijdag 5 oktober 2018, geen blad voor zijn mond en typeert de pas uitgesproken Jaarrede van president Desi Bouterse als ‘leugens’. 

'De staatskas is leeggeroofd, de deviezen- en goudreserves zijn weg en het volk lijdt. Rijstboeren verliezen vertrouwen in de sector en zoeken werk bij de overheid. Zoveel bedrijven hebben hun deuren gesloten en arbeiders op straat gezet, terwijl andere ondernemingen op low-profile draaien. Dan zegt de president in zijn Jaarrede, mevrouw de voorzitter, we can do the job. Ik denk dat hij een woord vergeten is uit te spreken, want het moet zijn, we can not do the job. President, you can not do the job. President, yu no mang du a wroko, president, tu jhoot bole hai, dus president, u liegt. Uw jaarrede zit weer vol met leugens', zegt Belfort.

De ABOP’er voert aan, dat het staatshoofd weer getoond heeft een bermpoliticus te zijn door alles dat scheef gaan op een bepaalde manier te verbloemen met hoopgevende woorden. Het feit volgens hem blijft ‘dat Suriname geen enkele ontwikkeling gaat zien, zolang Desi Bouterse en zijn NDP aan de macht zijn’. “You’ve got to go, president, want no wang mang go stem gi yu moro!', aldus de politicus.

Belfort voert aan, dat Bouterse in de afgelopen acht jaren niets van Suriname heeft gemaakt. Integendeel is de wisselkoers van Srd 2,78 uit 2010 naar boven de Srd 7,50 voor een Amerikaanse dollar gesprongen.

'Toen hij in 2010 aantrad, zou hij de brandstofprijs omlaag brengen, de government take erop weghalen, de sociaaleconomische situatie verbeteren, een kruistocht tegen corruptie voeren, bruggen over de Corantijn- en Marowijnerivier bouwen, 18.000 woningen bouwen, diepzeehaven bouwen, een trambaan van ergens naar nergens, fly-overs, vierbaans highway enzovoorts. Waar is die cassavefabriek? Draait het wel? Waar is die huizenfabriek? Draait dat ziekenhuis van Wanica al? Is de spoedeisende hulp van het RK-ziekenhuis operationeel? Zijn die dievenijzers van de woningen verdwenen, president? Zijn we al in Dubai beland, president? Neen! Daarom zeg ik weer, president, yu no mang du a wroko! Hij had een sociaal-contract met het volk gesloten dat gewoon een gestolen kopie was van een buitenlander uit de 19e eeuw. In 2015 heeft hij voor nog 5 gevraagd, want het werk was te veel en hij kon dit alles zogenaamd tussen 2010 en 2015 niet afronden. Ondertussen zijn wij in armoede gedompeld.'

De ABOP'er beweert de politieke strategie van Bouterse al lang door te hebben en te weten dat alles wat Bouterse nu doet, te maken heeft met voordelen bij de opkomende verkiezingen. Zo krijgt vicepresident Ashwin Adhin, ook NDP’er, bewust opdrachten van zijn partijvoorzitter om de Hindoestanen binnen de moskeeën en mandirs te paaien met voedselpakketten. Ook Raymond Sapoen zou bewust worden misbruikt om de Javaanse groep te verdelen en rustig te houden. Ook de andere bevolkingsgroepen worden volgens Belfort op dezelfde manier misleid en zoet gehouden.

'You are a bad president', aldus Belfort.

Dat alle coalitiegenoten tot nu toe alleen maar manieren zoeken om de slechte prestatie en Jaarrede te verbloemen, komt volgens Belfort, om dat men hun positie in de Assemblee veilig wil houden. 'De coalitiemensen slijmen om in de Assemblee te blijven, maar het volk moet dan het gelag betalen. Je kunt toch niet meer uitgeven dan je verdient. Telkens als Bouterse aan de macht komt, wordt de dekking van de Surinaamse munt naar nihil teruggebracht. Wij moeten als politieke partijen bundelen om deze man weer naar huis te sturen.'

Belfort neemt het de president vooral kwalijk, dat hij aan de ene kant het volk verder verarmt, terwijl hij aan de andere kant zijn echtgenote, first lady Ingrid Bouterse-Waldring, stuurt om pakketten aan dezelfde verarmde mensen te verstrekken. 'Die man houdt zijn eigen volk aan de ene kant bewust in een armoedige situatie, terwijl het volk aan de andere kant met pakketten wordt vernederd door zijn vrouw. Men moet in lange rijen staan voor een voedselpakket, schoolpakket, basiszorgverzekeringskaart. Een pakketvolk! Dat is wat het volk vandaag de dag is geworden', aldus Belfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten