donderdag 20 september 2018

Staat wil derde concessie uitgeven voor mobiele telecommunicatie

 'Vanwege internationale afspraken is er noodzaak opengevallen plek van derde telecomprovider in te vullen'


De Staat is van plan om een derde concessie uit te geven voor mobiele telecommunicatie. Dat blijkt uit een bekendmaking van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie op 30 augustus (zie hieronder), waarin staat dat bedrijven zich kunnen inschrijven om in aanmerking te komen voor de desbetreffende concessie.


'Vanwege internationale afspraken waar Suriname zich aan gecommitteerd heeft, is er een noodzaak de opengevallen plek van derde telecomprovider in te vullen. Het betreft hierbij regelgeving van de International Telecommunication Union en Wet Telecommunicatievoorzieningen', zegt de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) woensdag 19 september 2018 in de Ware Tijd.

Naast de telecombedrijven Telesur en Digicel was Uniqa de derde telecomprovider in Suriname. Dit bedrijf heeft in 2015 haar deuren gesloten wegens onder andere inkomstenderving.

'De TAS coördineert conform de Wet Telecommunicatievoorzieningen slechts de openbare inschrijving en geeft advies over de ingekomen businessplannen. De overige besluiten zijn des regering.'

Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen de aanvraag voor de concessie uiterlijk 1 oktober indienen bij de TAS met hun businessplan.

Telesur en Digicel kunnen volgens de TAS niet aan de inschrijving deelnemen, omdat zij al speler zijn op de mobiele telecommunicatie markt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten