maandag 3 september 2018

De Stichting voor het Kind wordt nieuw leven ingeblazen

Nieuw bestuur onder voorzitterschap van bisschop Karel Choennie maakt herstart

'Vrijwel de totale inventaris in het gebouw aan de Awaradam te Saron is verdwenen' - 'Alles is gesloopt, het is onvoorstelbaar'


De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 3 september 2018, dat de Stichting voor het Kind, die twee jaar geleden wegens financiële problemen moest sluiten, binnenkort een doorstart maakt. Er is een nieuw bestuur gevormd onder voorzitterschap van bisschop Karel Choennie. De geestelijke had enkele maanden geleden al gesproken met het toenmalige bestuur om de stichting nieuw leven in te blazen.

Choennie stelt, dat vrijwel de totale inventaris in het gebouw aan de Awaradam te Saron is weggedragen, zoals gasfornuizen, diepvriezers, airco's en computers, maar ook toiletpotten, wasbakken, deuren en ramen zijn meegenomen. 'Alles is gesloopt, het is onvoorstelbaar.'

Er wordt nu een inventarisatie gemaakt, waarna er offertes aangevraagd zullen worden van erkende aannemers, om het gebouw te herstellen en schilderen. Hij denkt dat er minstens Srd 500.000 nodig zal zijn.

Vandaag wordt in samenwerking met Su Aid bij Fernandes Bakkerij een fundraisingsactiviteit gelanceerd voor de heropstart. De stichting heeft nog een schuld van Srd 132.000 bij de bank, door een lening die in 2016 was aangegaan voor uitbetaling van het personeel. De monseigneur hoopt op enige subsidie van de overheid, maar hij houdt er terdege rekening mee dat er zich net als toen perikelen kunnen voordoen. Onder meer door het uitblijven van subsidie, besloot de stichting te stoppen.

De Rotary International, waarvan twee leden zitting hebben in het bestuur, is bereid gevonden om het tehuis na de heropstart draaiende te helpen houden. Choennie rekent daarnaast op goodwill van de gemeenschap. Om de personeelskosten zo laag mogelijk te houden is er ondersteuning gevraagd van religieuze zusters uit Nigeria die permanent in het tehuis zullen wonen. 'Dit is een goede basis om een situatie van rust en veiligheid voor de kinderen te creëren.' Er zullen waarschijnlijk drie zusters komen.

Choennie zegt, dat er ook lokale krachten nodig zullen zijn voor psychische en maatschappelijke begeleiding aan de kinderen. De stichting bood opvang aan voornamelijk meisjes die getraumatiseerd waren. De bisschop zal binnenkort met Justitie praten, om niet alleen dader-, maar ook slachtoffergericht te werken, zodat de stichting kan inkomen met begeleiding en opvang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten