zaterdag 2 juni 2018

Drugsbende in Venezuela opgerold waarvan merendeel leden Nationale Garde zijn

Bende was van plan was om 111 kilo cocaïne via Venezuela naar Jamaica te smokkelen


De hoofdaanklager van Venezuela, Tarek William Saab, heeft aangekondigd dat een drugsbende die van plan was om 111 kilo cocaïne via Venezuela naar Jamaica te transporteren, is ontmanteld. Volgens de ambtenaar werden zeven mensen die banden hadden met de gepleegde misdaad gearresteerd door het Anti-Drugs Commando van de Bolivariaanse Nationale Garde en het parket.


Vier van de gearresteerden zijn leden van de Bolivariaanse Nationale Garde, medeplichtig aan de poging om de drugs te smokkelen vervoeren. Een andere is een ambtenaar van Bolipuertos, het nationale ministerie van Havens.

Allen worden beschuldigd van de intentie om een misdaad en de illegale handel in verdovende en psychotrope stoffen te plegen. De arrestaties vonden plaats na inspectie van een zeecontainer bestemd voor Kingston Port, Jamaica.

William Saab benadrukte tijdens een persconferentie het engagement van Venezuela om drugshandel te bestrijden, en zei dat sinds augustus 2017 29.5 ton van verschillende stoffen in beslag is genomen. Verder zijn meer dan 2.000 personen gearresteerd voor drugs-gerelateerde misdaden.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten