zaterdag 2 juni 2018

Dino Bouterse vanuit New York overgeplaatst naar meer 'open' gevangenis te Yazoo City, Mississippi

Officiële datum van invrijheidstelling is 18 november 2027

Dino's kompaan Edmund Muntslag zit straf uit in Philipsburg, Pennsylvania, en komt 15 juni 2023 vrij


Dino Delano Bouterse is overgeplaatst naar een meer comfortabele gevangenis. De in de VS tot 16 jaar cel veroordeelde zoon van president Desiré Bouterse heeft zich goed gedragen. Volgens de internetpagina van het Federal Bureau of Prisons zit Bouterse nu in het Federal Correctional Institute in Yazzoo City, in de staat Mississippi, waar vandaag de dag 2.084 gedetineerden zitten.

(Bron: Federal Bureau of Prisons)
Het is een gevangenis waar de beweaking ‘minimaal’ is. Er wordt minder streng gelet op de gevangenen. Hij hoeft niet meer in een cel te slapen, zoals dat wel het geval was in New York.

Na zijn veroordeling in 2013 werd Dino overgeplaatst naar een gevangenis in New York City. Dino heeft zich sindsdien zo keurig gedragen, dat hij nu in Yazoo de nacht mag doorbrengen in de slaapzaal. In Yazzoo City is de verhouding met het personeel ‘laagdrempelig’. Gevangenen voelen zich minder ‘gevangene’, dankzij de de aangepaste omgeving. De muren van het ‘correctieinstituut’ geven minder een gevangenisindruk.

Het instituut moet veroordeelden meer hoop geven op een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Yazzoo City telt ruim duizend uitsluitend mannelijke gevangenen.

Dino werd in 2013 in Panama gearresteerd. De officiële datum van invrijheidstelling is 18 november 2027.


Dino's kompaan Edmund Muntslag, die begin december 2016 in Manhattan, New York, werd  veroordeeld tot elf jaar en drie maanden gevangenisstraf was de rechterhand van Dino Bouterse in een geplande cocaïnesmokkel naar Amerika. Dino en Muntslag probeerden in 2013 mensen, die zich voordeden als leden van Mexicaanse drugskartels, te helpen om miljoenen dollars aan cocaïne in de VS te krijgen. Maar, die ‘leden van de Mexicaanse drugskartels’ waren in werkelijkheid informanten van de DEA (Drug Enforcement Administration).

Muntslag werd op Trinidad en Tobago gearresteerd na een geheime operatie van de DEA die gericht was op Dino. Hij werd in augustus 2015 uitgeleverd aan de VS en zit zijn straf uit in 'correctional institution' Moshannon Valley te Philipsburg, Pennsylvania.

De officiële datum van zijn invrijheidstelling is 15 juni 2023.

(Suriname Mirror/Waterkant.net)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten