(Bron foto: voiceforthespeechless) |
Het ministerie van Milieu in Colombia gaat een gedeeltelijke sluiting van de populaire 'Playa Blanca' instellen nabij de toeristische hotspot Cartagena in een poging de bedreigde karetschildpadden (Hawksbill turtle/Eretmochelys imbricata) te redden.
De resolutie, die naar verwachting in de komende dagen zal worden geratificeerd, zal de noordelijke zone van de idyllische strook strand langs het Caribische Baru-eiland tot zeven maanden lang gesloten houden als 'preventieve maatregel' ter bescherming van de bedreigde zeeschildpad.
Restricciones en Playa Blanca ante llegada de tortugas Carey. https://t.co/7VbGxnoEu9— Minambiente Colombia (@MinAmbienteCo) May 3, 2018
Viceminister van het ministerie van Toerisme, Sandra Howard, juicht het initiatief toe, dat de opschorting van toeristische activiteiten op het strand van 10 mei tot 30 november gaat duren om de nestperiode van de schildpad te garanderen.
'We geloven echt, dat het een gebied is met een enorme natuurlijke rijkdom, het is een site die van oudsher wordt gebruikt door schildpadden voor het leggen van eieren en het is noodzakelijk dat we samen de nodige maatregelen nemen voor hun behoud', zei Howard.
De milieucrisis werd veroorzaakt door de introductie in april 2014 van een brug die het nabijgelegen toeristische centrum Cartagena verbindt met het kleine eiland. Sindsdien is het toerisme enorm gegroeid. Volgens cijfers van Nationale Parken zijn in 2016 meer dan 42.000 voertuigen met 312.000 mensen de smalle strook strand binnengekomen. Op 28 juni 2015 stroomden 13.000 toeristen naar het strand, boven het aanbevolen dagelijkse maximum van 3.400 personen in het hoogseizoen.
Ondanks de negatieve milieueffecten, beweren bewoners die op het strand wonen dat de uitspraak de lokale economie lam legt, met als argument dat hun levensonderhoud afhankelijk is van het toerisme. 'We leven van toerisme, op stranden, hoe gaan we zo lang leven zonder te werken? Zeven maanden is te lang, we gaan failliet', vertelde een strandhandelaar aan Caracol Radio.
Koralen, grassen en mangroven zijn ook in gevaar in de 3,4 kilometer lange strook kustlijn, overspoeld door restaurants, bars en hostels.
(Suriname Mirror/Colombia Reports/El Tiempo/Twitter)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten