zondag 4 maart 2018

BuZa-minister Pollack-Beighle bezoekt haar Venezolaanse collega Arreaza

Pollack en Arreaza willen concrete invulling geven aan bilaterale samenwerking met actieplan

(Bron foto: Twitter - )


Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft vrijdag in Venezuela gesprekken gevoerd met haar Venezolaanse ambtsgenoot minister Jorge Arreaza in het kader van het politieke consultatiemechanisme tussen beide landen. Ook heeft de officiële heractivering van de Gemengde Commissie plaatsgevonden, meldt het Nationaal Informatie Instituut zaterdag 3 maart 2018 in een persbericht.


Pollack heeft met Arreaza afgesproken om concrete invulling te geven aan de bilaterale samenwerking, middels een actieplan dat regelmatig zal worden gemonitord. Ook zullen er op korte termijn sectorspecifieke vergaderingen worden gehouden om de gemaakte afspraken te implementeren.


De ministers hebben overeenkomsten ondertekend voor samenwerking tussen de wederzijdse diplomaten-instituten, visumafschaffing voor houders van dienstpaspoorten en samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. De afspraken zijn vastgelegd in een gezamenlijke verklaring.



Namens president Nicolás Maduro heeft vicepresident Tareck El Aissami Pollack-Beighle ontvangen voor een beleefdheidsbezoek. Zij hebben gesproken over de samenwerking tussen beide landen en het belang van versterking en bescherming van democratie, soevereiniteit en territoriale integriteit, de vreedzame oplossing van geschillen middels dialoog, en het initiëren en uitvoeren van beleid voor verbetering van de leefomstandigheden van personen aan de basis van de samenleving. De minister en delegatie zijn dezelfde dag teruggekeerd naar Suriname.


Vorig jaar tijdens een bezoek aan Suriname van een Venezolaanse delegatie is de wens geuit de Gemengde Commissie Suriname-Venezuela (JCSV) te heractiveren om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten