donderdag 1 februari 2018

Suriname kan rekenen op steun van Indian Council for Cultural Relations (ICCR)

ICCR-president Vinay Sahasrabudhe ontmoet Surinaamse ambassadrice in India, Aashna Kanhai


Suriname kan rekenen op steun van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR) voor wat betreft academische en culturele activiteiten. ICCR-president Vinay Sahasrabudhe heeft de medewerking toegezegd tijdens een onderhoud met de Surinaamse ambassadrice in India, Aashna Kanhai. 

De diplomate heeft de ICCR-president gezegd, dat Suriname dit jaar de 145e jaardag viert van de aankomst van de eerste Indiase contractarbeiders in het land. Saharabudhe heeft gezegd, dat hij nog medio dit jaar een bezoek aan Suriname kan brengen, gezien de band die er bestaat tussen de twee landen vanuit het perspectief van de Indiase diaspora in Suriname.

De ICCR staat open voor versteviging van de bestaande samenwerking met Suriname.

Kanhai spreekt van een vruchtbaar onderhoud met Saharabudhe, die de landelijke vicepresident is van de Bharatiya Janata Party, die in de regeringscoalitie zit. Hij is ook lid van het Indiaas parlement, de Rajya Sabha.

Bij de ontmoeting met ambassadrice Kanhai heeft hij een exemplaar ontvangen van de Engelse versie van hetoek ‘Herinneringen aan Mariënburg'.

Overigens, de ICCR-president heeft op zijn (actieve) social media pagina's (Twitter, Facebook) en eigen website niets vermeld over zijn ontmoeting met Kanhai....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten