donderdag 1 februari 2018

'Nederland en media in beklaagdenbank'

'Advocaat Kanhai heeft zijn Muppet show goed weten op te voeren'


Voorafgaand aan het pleidooi in de strafzaak tegen hoofdverdachte Desi Bouterse, had advocaat Irvin Kanhai via de pers laten weten honderd pagina's tellend pleidooi te hebben voorbereid. De oren van vele mensen zouden klapperen. De nabestaanden zouden horen waarmee hun dierbaren bezig waren, het wordt mijn forum zei advocaat Irvin Kanhai. Inderdaad, het was zijn forum. Inderdaad klapperden de oren van veel mensen bij het horen van zijn pleidooi. Hij heeft zijn Muppet show goed weten op te voeren. 

In plaats van een juridisch betoog te houden, was het afschuwelijk om een politiek pleidooi uit de mond van advocaat Kanhai te zien komen, net als het water uit een fontein zonder oponthoud. 

Volgens advocaat Kanhai zouden de 15 slachtoffers zich schuldig hebben gemaakt aan hoogverraad. Wat een kletsverhaal van deze advocaat, leugens fabriceren is zijn sterkste kant, volgens mij gelooft hij in zijn eigen leugens. Als je niet in staat bent de onschuld van je cliënt te bewijzen, moet je geen show komen opvoeren in de rechtszaal. Zijn pleidooi was doorspekt met insinuaties en leugens. Zijn betoog is opgevoerd op basis ‘horen zeggen en getuigen’. 

Er zijn geen overtuigende argumenten aangevoerd waaruit zou moeten blijken dat de hoofdverdachte Desi Bouterse, onschuldig is aan de decembermoorden. Als Bouterse zegt dat hij onschuldig is, waarom moet hij dan hemel en aarde bewegen hem vrij te pleiten?

Opvallend was dat de slaafse advocaat van Desi Bouterse, Irvin Kanhai, Nederland en de media in de beklaagdenbank heeft willen plaatsen met zijn politiek pleidooi, terwijl Nederland en de media er niets mee te maken hebben. Feit is dat er in de nacht van 7 op 8 december 1982, 15 weerloze burgers op gruwelijke wijze zijn vermoord. 

In de zaak tegen de verdachten van de Decembermoorden zou er volgens advocaat Irvin Kanhai geen veroordeling moeten komen, omdat de toenmalige overheid rechtmatig is opgetreden. Kanhai vergeleek het optreden tegen de later doodgeschoten vijftien critici van het toenmalige beruchte militaire bewind met de roofmoordenaar Arisin Sampie. Wat een vergelijking van deze slaafse advocaat. Deze vergelijking gaat totaal mank, geen touw aan vast te knopen. De vuurwapengevaarlijke Sampie werd door politieagenten doodgeschoten tijdens een confrontatie, terwijl de 15 weerloze en ongewapende burgers thuis zijn opgehaald en op barbaarse wijze vermoord in Fort Zeelandia. Sommige van de slachtoffers zijn zelfs uit de gevangenis opgehaald. 

Advocaat Kanhai zegt zeer veel dank verschuldigd te zijn voor de sublieme doortastendheid van de legerleiding, dank aan de Groep van Zestien en dank aan het Nationale Leger in zijn geheel, voor de wijze waarop ze ons in december 1982 voor een verschrikkelijke ramp hebben behoed. Hetgeen advocaat Irvin Kanhai heeft gezegd, komt neer op schuldbekentenis van de legerleiding(lees: Bouterse) over de decembermoorden, de legerleiding heeft ingegrepen, dus de legerleiding is volkomen aansprakelijk voor de moorden. 

Bouterse moet zijn verantwoordelijkheid nemen en niet schuilen achter: A No Mie. Het oordeel over de Decembermoorden laat ik over aan de krijgsraad.

Idris Naipal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten