dinsdag 24 oktober 2017

Venezolaanse president Maduro investeert fors in sociale en welvaartsprojecten in de 23 staten

Maduro steekt ruim 400 miljard bolivares in projecten


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft een budget van meer dan 400 miljard bolivares goedgekeurd voor sociale en welvaartsprojecten in de 23 staten van het land. 'Hier zijn de middelen, ook voor de gemeenten, een totaal van 471.903 miljoen bolivares, dankzij de inning van belastingen die aan de regio's zijn toegekend in publieke investeringen', zei Maduro tijdens een workshop op Hoog Niveau voor Strategische Planning naar een Nieuw Stadium in de Bolivariaanse Revolutie in het Miraflores Paleis te Caracas.
Maduro heeft meerdere bijeenkomsten gehouden waarin hij de definitieve documenten en middelen goedgekeurd heeft voor de projecten die in de verschillende staten moeten worden ontwikkeld. Hij heeft gezegd, dat er sprake was van discussies op het gebied van veiligheid, openbare werken, gezondheid en economie.

Het budget gaat naar de continuïteit en versterking van sociale programma's, voedselvoorziening en het creëren van projecten die bijdragen aan de versterking van de nationale economie.

Hij zei, dat de workshop de gebieden van productie en levering heeft benoemd en de strijd tegen de economische oorlog, waarvan hij beweert dat het een van de tactieken was die rechtse vleugels gebruikten om de Bolivariaanse revolutie en zijn regering aan te vallen. 'We zullen politiek en moreel blijven winnen en zullen ons concentreren op het bouwen van een economie die de macht van de oligarchie, de financiële oligarchie en al zijn capaciteit voor schade overwint', zei Maduro.

De 18 gouverneurs die de recente regionale verkiezingen wonnen onder de regeringspartij Partido Socialista Unido de Venezuela, PSUV, namen ook deel aan de vergaderingen. Vier van de vijf gouverneurs gekozen uit oppositiepartijen zijn al voor de nationale constituerende vergadering van Venezuela ingezworen.

Maduro keerde terug naar de hoofdstad nadat hij in het land de diverse installaties van gouverneurs had bezocht die bij de vorige verkiezingen zijn gekozen, en zei dat 'hij gedurende een week nieuwe triomfen voor het land voorbereidde' in verband met de komende stemming voor burgemeesters in de komende maanden.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten