dinsdag 24 oktober 2017

37-Jarige man gedood door setigon bij Pusugrunu

Aangehouden verdachte zet setigon op op het looppad van een tapir...


De 37-jarige Abel Petrusi is gisteren dood aangetroffen langs de rijweg naar Posugrunu, in het district Sipaliwini. De informatie over het levenloze lichaam dat was aangetroffen, kon vanwege het ontbreken van communicatie mogelijkheden, in de middaguren pas doorgespeeld worden aan de politie, zo bericht het Korps Politie vandaag, dinsdag 24 oktober 2017.

Tijdens het onderzoek is de 37-jarige verdachte J.P. aangehouden. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij in het weekend een val, in de vorm van de zogenoemde setigon, opgezet op het looppad van een tapir.

Hij deed zaterdag de plek aan en merkte op dat hij nog geen vangst had. Hij besloot het jachtgeweer nog een dag te laten. Gistermorgen trof hij het levenloos lichaam van Petrusi aan en sloeg alarm.

Het ontzielde van Petrusi is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Uit het verdere onderzoek is komen vast te staan, dat het slachtoffer door een broer in het gebied was afgezet om te gaan jagen. Vermoedelijk is hij het pad opgegaan van de setigon met het voor hem noodlottige gevolg.

Een setigon is een gespannen jachtgeweer dat door derden ergens wordt geplaatst voor het jagen op wild. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor onder andere het illegaal in bezit hebben van het jachtgeweer. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten