vrijdag 20 oktober 2017

Rechter in Chili veroordeelt 35 oud-agenten Pinochet's geheime politie voor ontvoering, detentie en verdwijning van zwangere Reinalda Pereira in 1976

Oud-leden geheime politie veroordeeld tot celstraffen van 10,7 en 4 jaar




Een rechter in Chili heeft woensdag 18 oktober 2017 35 voormalige agenten van generaal Augusto Pinochet's gevreesde geheime politie veroordeeld voor de ontvoering, detentie en gedwongen verdwijning van een zwangere vrouw in 1976. Reinalda Pereira was toen vijf maanden zwanger. De 29-jarige was een medisch technicus en lid van de communistische partij die samenwerkte met dissidenten die zich tegen de dictatuur van Pinochet in 1976-1990 verzetten.



Rechter Miguel Vazquez veroordeelde Pedro Espinoza, Juan Hernan Morales en Ricardo Victor Lawrence tot 10 jaar gevangenisstraf. Andere mannelijke en vrouwelijke agenten werden veroordeeld tot zeven jaar voor betrokkenheid bij de misdaad, terwijl anderen tot vier jaar veroordeeld werden voor medeplichtigheid.

De rechter heeft vastgesteld, dat Pereira 15 december 1976 ontvoerd werd en naar een geheime militaire kazerne werd gebracht waar ze werd geslagen, gemarteld en verdween.



(Suriname Mirror/Associated Press/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten