vrijdag 20 oktober 2017

Ook Grassalco niet meer van de partij op SuriMEP 2017...

NH-minister Dodson zou achter terugtrekking grote 'Surinaamse' bedrijven uit conferentie zitten...



Staatsmijnbouwbedrijf Grassalco prijkt niet langer als deelnemer op de website van SuriMEP 2017, de internationale mijnbouwconferentie die 1, 2 en 3 november in Suriname wordt gehouden. Het bedrijf was topsponsor van de Suriname Internationale Mijnbouw-, Energie- en Aardolieconferentie en -tentoonstelling (SuriMEP). Dit meldt De Ware Tijd vandaag, vrijdag 20 oktober 2017.

Met de terugtrekking van Grassalco vertrekt het laatste mijnbouwbedrijf uit de conferentie die juist bedoeld is om de minerale mogelijkheden van Suriname te belichten.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en organisator AME Trade blijken niet op één lijn te liggen over de voortgang van de conferentie. Dodson verklaarde eerder, dat aangezien belangrijke wetgeving nog op orde moet komen hij het nut van de conferentie niet inziet. Hij is evenals AME Trade-vertegenwoordiger Cyriel Eersteling van mening, dat er tussen de eerste conferentie in 2014 en nu niets opmerkelijks is veranderd. Daarom vindt hij de conferentie prematuur.

Terwijl AME Trade zich in zwijgen hulde op vragen van de Ware Tijd, verklaarde Dodson dat hij de organisatoren op verschillende tijdstippen heeft meegedeeld, dat Suriname niet zo ver is om mee te doen. Eerder hadden andere mijnbouwbedrijven als Staatsolie, IAmGold en Newmont zich teruggetrokken.

De krant verneemt, dat Grassalco zich al enige tijd geleden heeft afgemeld, maar nog steeds op de website bleek te staan.

Hoewel Dodson ontkent dat hij de bedrijven heeft aangezet zich terug te trekken, blijft informatie de Ware Tijd bereiken, dat hij er wel de hand in heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten