vrijdag 20 oktober 2017

Leraar in Ecuadoraanse hoofdstad Quito verdacht van seksueel misbruik van 84 minderjarige kinderen

'Arrestatie in kader breder onderzoek naar vermeende seksuele misdrijven op het gebied van onderwijs'

President Lenin Moreno: 'We kunnen straffeloosheid niet toestaan ​​bij deze misdrijven'


Een leraar in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito is gearresteerd, verdacht van seksueel misbruik van verschillende kinderen tussen 12 en 14 jaar. De arrestatie maakt deel uit van een breder onderzoek naar 'vermeende seksuele misdrijven op het gebied van onderwijs', aldus een Officier van Justitie woensdag 18 oktober 2017.

De gearresteerde leraar werd aanvankelijk beschuldigd van het mishandelen van 10 kinderen, maar uit onderzoek werd duidelijk, dat het gaat om 84 slachtoffers, aldus aanklager Mariana Huilcapi donderdag 19 oktober tegenover het AFP-nieuwsagentschap. Huilcapi voegde eraan toe, dat in juli 2016 een onderzoek was gestart, nadat drie leraren waren aangehouden en ondervraagd over het vermoedelijke seksuele misbruik van scholieren in een school in de zuidoostelijke havenstad Guayaquil.

Een vierde leraar, die ook wordt beschuldigd, is nog steeds op de vlucht. Staatsautoriteiten hebben naar verluidt een beloning aangekondigd van $ 10.000 voor het lokaliseren van de verdwenen leraar, meldt het persbureau.

Onderzoekers in de havenstad hebben vijf scholieren, tussen de zeven en acht jaar van de Guayaquil-school, geïnterviewd, die vertelden, dat ze tijdens de pauzes seksueel misbruikt werden in de schoolbadkamers. De aanklager zei in een verklaring, dat de beschuldigde leraren 'bedrog, bedreigingen en intimidatie' gebruikten om de kinderen naar de badkamers te lokken om de gruwelijke daden uit te voeren. De autoriteiten hebben nog geen details over de beschuldigden tot nu toe onthuld.

De Guayaquil schoolincidenten betroffen tientallen kinderen, melden lokale media.

De mediaberichten melden ook, dat het incident tot een stevige reactie heeft geleid van de president van Ecuador, Lenin Moreno. 'We kunnen straffeloosheid niet toestaan ​​bij deze misdrijven', schreef de president op Twitter terwijl hij commentaar gaf op de gevallen van seksueel misbruik.


De president heeft ook aangekondigd, dat hij een nationaal referendum zal houden om de publieke opinie te vragen over de verwijdering van een statuut van beperkingen op seksueel misbruik van kinderen uit de Grondwet. Over de datum van het referendum is nog niet beslist, aldus AFP.






(Suriname Mirror/IB Times/AFP/RTW24/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten