dinsdag 10 oktober 2017

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept verdovende middelen nabij Curaçao aan boord van een 'yola'

De zes opvarenden, allen Venezolanen, zijn aangehouden


Soort drugs en gewicht nog  niet bekendgemaakt


De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft gisteravond een partij verdovende middelen onderschept op een vaartuig afkomstig uit Venezuela (zie foto's - Bron: Kustwacht Caribisch Gebied). Zes personen zijn hierbij aangehouden, zo bericht de Kustwacht vandaag, dinsdag 10 oktober 2017. 

De radar operator van het Recue and Coordination Center (RCC) van de KWCARIB detecteerde in de avonduren een verdacht contact ten zuiden van Kaap St. Marie. Een Super-RHIB van het Kustwachtsteunpunt Curaçao werd gelijk ingezet en naar het gebied gedirigeerd.

Toen de opvarenden van het vaartuig de Super-RHIB zagen aankomen, gooiden ze twee balen overboord, maar deze werden door de Kustwacht meteen uit het water gevist.

Het vaartuig, type 'yola', werd onderschept en opgebracht naar het Kustwacht steunpunt te Parera.In de twee balen zaten vier pakketen met vermoedelijk verdovende middelen.

De zes opvarenden, allen met de Venezolaanse nationaliteit, zijn aangehouden en samen met de partij verdovende middelen overgedragen aan het Korps Politie Curaçao. Het vaartuig is in beslag genomen. De zaak is verder in onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten