maandag 30 oktober 2017

'Dat je buurman olie heeft aangeboord betekent niet dat jij ook olie aanboort'

(Bron foto: Facebook)
Oud-directeur Staatsolie Jharap: 'De kans om aardolie te vinden is 15 tot 20%'


'Als je buurman een grote prijs uit de loterij heeft gewonnen, betekent dat niet dat jij ook zo’n prijs zal winnen. Die kans is 1 op vele miljoenen.' Woorden van Eddie Jharap, ex-directeur Staatsolie Maatschappij NV, gisteren op zijn Facebookpagina, aldus het Dagblad Suriname vandaag, maandag 30 oktober 2017.

Zij reactie kwam een paar dagen na berichtgeving vanuit de Britse oliemaatschappij Tullow Oil, die bekend maakte, dat boringen in de Araku boorput in Block 54, geen commercieel positieve resultaten hebben opgeleverd.

Bij aardolie-exploratie proberen geologen volgens Jharap de kans te vergroten met uitgebreide en kostbare voorstudies, om vast te stellen of er aardolie in het concessiegebied voorkomt en waar de beste locatie is om het voorkomen van aardolie met een boorgat te vinden. Heeft men zo’n prospect vastgesteld en besluit men een dure boring uit te voeren, dan is volgens Jharap ook met de huidige kennis in de wereld van aardolie-onderzoek, de kans om werkelijk aardolie aan te treffen nog steeds 15-20 procent.

'Goed om dit voor de toekomst vast te houden', aldus Jharap op zijn social mediapagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten