vrijdag 3 juli 2020

Twee verdachten overval op bewoners woning Wintiwai aangehouden en mishandeld door buurtbewoners

Politie zoekt buurtbewoners die recht in eigen hand namen


Twee mannen die donderdagmorgen 2 juli 2020 een woning te Wintiwai binnendrongen en de bewoners overvielen, zijn op hun vlucht door buurtbewoners aangehouden en tot bloedens toe mishandeld. Een van de mannen had zelfs kapverwondingen, aldus Waterkant.net

De twee behoorden tot een groep van vier gewapende en gemaskerde mannen die donderdagmorgen vroeg een woning binnendrongen. De bewoners werden overvallen. De overvallers doorzochten het huis en maakten een tas met geld en sieraden en een zaktelefoon van een van de bewoners buit.

Nadat ze de woning verlieten, riepen de bewoners heel hard om hulp. Een aantal buurtbewoners reageerde en wist twee van de vier mannen aan te houden. Daarbij zouden de buurtbewoners het recht in eigen hand hebben genomen. Ze bonden de mannen vast aan handen en voeten waarna ze werden mishandeld. Het gaat om G.O. (30) en R.P. (36), een oude bekende van de politie.

Na de mishandeling werd de politie ingeschakeld. De twee mannen waren dusdanig mishandeld, dat ze voor medische behandeling vervoerd moesten worden. O. had kapverwondingen en werd na medische behandeling in het ziekenhuis opgenomen onder politiebewaking.

De politie heeft de zaak in onderzoek en roept de samenleving op om mishandelen van aangehouden personen achterwege te laten, omdat het strafbaar is. Als iemand is aangehouden moet de politie zo snel mogelijk ingeschakeld worden om een verdachte in te rekenen.
De politie is ook bezig te onderzoeken wie verantwoordelijk zijn voor het zwaar toetakelen van de verdachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten