maandag 13 juli 2020

NDP-fractieleider Misiekaba verwacht vlot verloop verkiezing president en vicepresident

'Moge de Heer hen bijstaan, we zullen ze kritisch begeleiden'


In een buitengewone openbare vergadering van de Assemblee vanochtend, maandag 13 juli 2020, om tien uur, vindt de verkiezing plaats van presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi en vicepresidentskandidaat Ronnie Brunswijk. 

NDP-fractieleider André Misiekaba verwacht dat de verkiezing een vlot verloop zal hebben. 'In de geest van de goede transitiegesprekken tussen de politieke top van de aftredende coalitie en aankomende coalitie is het de verwachting dat de president en vicepresident bij acclamatie worden gekozen. Zoals bekend zijn er geen tegenkandidaten', zegt hij op Starnieuws.

Donderdag wordt de regeermacht door president Desi Bouterse overgedragen aan zijn opvolger Santokhi, die de tiende president wordt van de Republiek Suriname. 'Dan hebben we een nieuwe president en nieuwe vicepresident, Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi en Zijne Excellentie Ronnie Brunswijk. Moge de Heer hen bijstaan. We zullen ze kritisch begeleiden', zegt Misiekaba.

Op de vergadering zal een stembureau voor de verkiezing van de president en vicepresident worden ingesteld, onder leiding van Krishna Mathoera (VHP). Het stembureau beoordeelt de verkiesbaarheid van de kandidaten op grond van de bepalingen genoemd in de Grondwet. Daarna volgt de verkiezing van de president en vervolgens de vicepresident.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn, moeten er minstens 34 leden in de zaal zijn bij de verkiezing. Er worden geen problemen verwacht om de gekwalificeerde meerderheid van twee derde te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten