donderdag 18 juni 2020

De oude Inca-citadel van Machu Picchu in Peru in juli weer toegankelijk

'Elke dag worden slechts 675 bezoekers toegelaten, kwart van het gebruikelijke aantal'


De oude Inca-citadel van Machu Picchu, een juweel van het Peruaanse toerisme, zal het aantal dagelijkse bezoekers sterk verminderen zodra het heropent na een door virussen opgelegde sluiting in juli, aldus ambtenaren. 

Gezien de noodzaak van sociale afstand en andere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zullen er elke dag slechts 675 bezoekers worden toegelaten - een een kwart van het gebruikelijke aantal, zei Jean Paul Benavente, gouverneur van de regio Cusco.

Gidsen zullen rondleidingen van slechts zeven bezoekers leiden en mensen zullen maskers moeten dragen. De heropening van juli is gekoppeld aan een opheffing van de nationale lockdown maatregelen die sinds 16 maart van kracht zijn, zei de gouverneur.

Luchthavens in Peru blijven voorlopig gesloten en veel winkels zijn gesloten. Maar, ondanks enkele van de vroegste en meest stringente maatregelen van Latijns-Amerika, heeft het land het op één na hoogste aantal gevallen in de regio geregistreerd, namelijk 240,908, samen met ongeveer 7,250 doden.

De regering kondigde in mei plannen aan om te proberen haar belangrijke toeristische sector nieuw leven in te blazen door gratis toegang te bieden tot natuurreservaten en archeologische vindplaatsen, waaronder Machu Picchu, voor kinderen, ambtenaren en ouderen.

Peruaanse toeristen kunnen ergens in juli of augustus weer vliegen, maar zonder besluit over de heropening van de grenzen blijft het onduidelijk wanneer buitenlandse toeristen terugkeren.

(Suriname Mirror/The Santiago Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten