maandag 22 juni 2020

21 Medewerkers IAmGold/Rosebel Gold Mines Covid-19 positief getest

135 Arbeiders bevinden zich momenteel in overheids- quarantaine


Er zijn nu officieel 21 medewerkers van IAmGold/Rosebel Gold Mines Covid-19 positief getest. 135 Medewerkers bevinden zich momenteel in overheidsquarantaine. Dit bevestigen bronnen bij het goudbedrijf, aldus Waterkant.net vandaag, maandag 22 juni 2020.

De Rosebel Gold Mines Werknemersorgansatie (RGWO) en het managementteam van het bedrijf hebben een persstilte ingelast, zegt woordvoerder van de RGWO, Otmar Biswane. Volgens hem zijn partijen sinds vrijdag 19 juni on speaking term, om te kijken hoe de Covid-19 uitbraak binnen het bedrijf het best aangepakt kan worden.

Het werk bij de goudmijn ligt inmiddels al meer dan een week stil. Medewerkers waren vrijdagochtend naar de directie gestapt, nadat zij hadden vernomen dat hun collega Ricardo A. was overleden. Zij hadden het vermoeden, dat de collega zou zijn overleden als gevolg van het coronavirus en wilden duidelijkheid daaromtrent.

De directie liet in een interne memo weten, dat Ricardo niet is overleden als gevolg van het coronavirus. De overleden medewerker, die securityguard was, zou volgens de memo wel een close contact geweest zijn van één van de besmette personen, maar hij zelf was negatief getest op Covid-19. Ricardo werd volgens de memo op 18 juni op de intensive care afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo opgenomen. Zijn toestand zou toen niet stabiel zijn geweest en verslechterde later. Vrijdagochtend om half acht overleed hij op 57-jarige leeftijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten