vrijdag 22 mei 2020

Stichting Wi Uma! Fu Sranan opent agrarische verwerkingsfaciliteit in Wanica

(Bron foto's: NII)
Bananen, cassave en pomtayer op grote schaal verwerkt tot eindproducten


Het Nationaal Informatie Instituut (NII) bericht donderdag 21 mei 2020, dat de Stichting Wi Uma! Fu Sranan woensdag een nieuwe agrarische verwerkingsfaciliteit in Wanica hheeft geopend. In deze faciliteit zullen bananen, cassave en pomtayer op grote schaal verwerkt worden tot eindproducten. De vervaardigde producten zullen worden afgezet op de lokale markt en zullen ook worden geëxporteerd. 

President Desi Bouterse heeft tijdens zijn openingswoord gezegd, dat hij verschillende initiatieven die bedoeld zijn om productie en diversificatie daarvan te stimuleren, ondersteunt.

De vrouwen aangesloten bij Wi Uma! Fu Sranan zullen hun geoogste voedselproducten afzetten bij de faciliteit.

Tanja Lieuw a Sjoe voorzitster van Wi Uma! Fu Sranan (WUFS) is de president erkentelijk voor het vertrouwen dat hij heeft gesteld in de groep en de activiteiten die worden uitgevoerd. Zij drukte vrouwen op het hart om cassave en pomtayer te planten, om deze vervolgens te verkopen en wat te verdienen daaraan.

Minister Ronny Benschop van Defensie sprak, dat de stichting ten allen tijde een beroep kan doen op zijn ministerie. WUFS en het ministerie van Defensie hebben op 8 mei ter vergroting van de productie en verwerking van cassave een raamovereenkomst getekend. De partijen zijn deze samenwerking aangaan ter stimulering van de productie en verwerking van cassave ten gunste en voordeel van beide organisaties.

Het Nationaal Leger zal ondersteuning bieden aan WUFS met mankracht en machines en WUFS zal het Nationaal Leger ondersteunen in hun maandelijkse behoefte aan minimaal 50% lokaal geproduceerde voeding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten