woensdag 15 april 2020

Minister Ferrier zet haar ambtenaar uit Covid-19 Managementteam

Vrouw zou eigendunkelijk brieven hebben gestuurd naar Directoraat Nationale Veiligheid

Maatregel Ferrier zou met rancune te maken hebben, de vrouw zou actief betrokken zijn geweest bij stafcollectief


De zogenoemde focal point, die namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in het Covid-19 Managementteam zat, is teruggefloten door minister Lilian Ferrier. De ambtenaar moest vandaag, woensdag 15 april 2020, in opdracht van de bewindsvrouwe de bijeenkomst in de Congreshal verlaten. Echter, de vrouw gaf aan dat zij op de vicepresident zou wachten, aldus de Ware Tijd.

Volgens ingewijden heeft deze maatregel met rancune te maken, omdat die mevrouw ook actief betrokken is geweest bij het stafcollectief. De groep van stafambtenaren had haar ongenoegen geuit, toen bleek dat de bewindsvrouwe zonder duidelijke reden onder-directrice Muriel Hoepel wilde vervangen. Na tussenkomst van de president is deze ontheffing teruggedraaid.

Nog vóór de brief, die gedateerd is 9 april, de ambtenaar in kwestie had bereikt, lag het schrijven op straat. In het document wordt de mevrouw verweten verwarring te scheppen, omdat zij de bijeenkomsten bezoekt zonder in overleg met de directeur van Onderwijs te treden.

De minister geeft verder aan, dat door de progressie die Covid-19 doormaakt de inzichten zijn veranderd. De ambtenaar zou verschillende malen eigendunkelijk brieven hebben gestuurd naar het Directoraat Nationale Veiligheid. Verder wordt gezegd in het schrijven, dat het overleg bedoeld is voor ministers, directeuren en de scribent. 'Bij deze wordt u bedankt als focal point en is uw aanwezigheid niet vereist', staat tot slot in de brief. "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten