woensdag 15 april 2020

'De persoon Desi Bouterse is geen leider, maar een misleider'

'De president gebruikt de Covid-19-situatie om zijn macht te behouden'


'Ik blijf erbij, dat de persoon Desi Bouterse geen leider is, maar een misleider. Dat heeft hij weer met zijn gedrag bewezen', zegt ABOP-Assembleelid Edward Belfort dinsdag 14 april 2020 op Suriname Herald. 

Hij reageert op de uitgelekte video van het staatshoofd in gezelschap van enkele jongens in de woonwijk Flora. Deze video, die massaal gedeeld is op social media, maakte vele tongen los. Duidelijk is te zien, dat de Covif-19-maatregelen niet door het staatshoofd in acht zijn genomen. De autoriteiten zijn met maatregelen gekomen die strikt opgevolgd moeten worden om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken.

Volgens Belfort is het gedrag van de president een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet. Hij legt zogenaamd beperkingen op voor andere partijen om hun activiteiten niet te kunnen ontplooien en denkt zo zijn slag te slaan, meent de ABOP-politicus. Hij vindt het jammer, dat de eerste burger van het land zich op zo’n manier opstelt, terwijl hij het volk oproept om gehoorzaam te zijn. Dit is volgens Belfort een duidelijk voorbeeld, dat de president de Covid-19-situatie in het land gebruikt om zijn macht te behouden.

'In de hele wereld hebben regeringen van diverse landen plannen gepresenteerd hoe zij hun gemeenschappen tegemoet zullen komen. Alleen in Suriname zien we dat niet.'

Belfort zegt, dat de situatie helemaal niet zo erg is, zoals men doet voorkomen. Het zou van goedheid getuigen als de president zich anders zou opstellen en zich houdt aan de afspraken die hij zelf heeft gemaakt met het volk. Aan de ene kant is het goed dat grote delen van het volk kunnen inzien dat Bouterse het niet meent met dit land.

Er zitten op dit moment honderden mensen thuis, die vanwege de situatie geen inkomsten hebben. Bouterse heeft zich er nog niet over uitgesproken hoe de regering deze personen tegemoet zal komen. Belfort zegt ook over informatie te beschikken, dat de president naar het inheemse dorp Kwamalasamutu is gegaan, terwijl het vliegverkeer naar het binnenland is lamgelegd.

Volgens Belfort is Bouterse meer bezig met zichzelf, in plaats van met het volk. Dit is een totaal verkeerd signaal dat hij geeft naar de jeugd toe, vindt Belfort. De politicus roept het volk op, om ondanks het verkeerde voorbeeld van de president, zich te blijven beschermen om de verspreiding van Covid-19 te minimaliseren.

President Bouterse heeft intussen in een videoboodschap zijn verontschuldigingen aangeboden aan de Surinaamse gemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten