maandag 9 maart 2020

Bestuur ALS weerspreekt bericht vier bestuursleden die beweren dat voorzitster Mangre buiten statuten handelt

'Laat ALS niet worden misbruikt door enkele bestuursleden, om belangen van het collectief ondergeschikt te maken aan hun eigen privébelangen'


Het bestuur van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) weerspreekt een bericht van vier bestuursleden die beweren, dat voorzitster Reshma Mangre buiten de statuten om heeft gehandeld. Het bestuur van de ALS zegt geen mediaoorlog te willen voeren. Op 19 maart wordt een algemene ledenvergadering (alv) belegd, waar uit de doeken gedaan zal worden wat er aan de hand is, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 9 maart 2020, zich baserend op een persbericht van het ALS-bestuur (zie onderaan).
 
Rabin Balisar (ondervoorzitter), Helia Wangsarana (secretaris-generaal), Sharita Bhugoea (1e penningmeester) en Winish Imansoeradi (2e penningmeester) zeggen in  een persbericht, dat er een ernstige vertrouwenscrisis is ontstaan binnen het bestuur. Mangre zou verregaande rancuneuze handelingen hebben gepleegd door onder andere de bondsdagen van de bestuursleden te laten intrekken door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het stichtingsbestuur Sanatan Dharm.

Bij de laatste alv op 29 november 2019 had de voorzitter de bestuursleden die zij heeft ‘geroyeerd’ het woord ontnomen door de microfoon uit te zetten en de vergadering te verdagen. Via een deurwaardersexploot hebben de bestuursleden gevraagd om binnen twee weken een alv uit te schrijven. Het bestuur van de ALS beweert, dat het niet juist is dat de alv van 19 maart wordt gehouden op basis van de deurwaardersexploot. Zij had juist aangekondigd op 6 maart te zullen vergadering als de alv niet wordt uitgeschreven.

Het bestuur van ALS heeft geen gehoor gegeven aan de eis van de vier bestuursleden. Het ALS-bestuur zegt met alle bewijzen uit te leggen wat er precies aan de hand is. Het bestuur zegt, dat juist niet is meegewerkt aan een onstatutaire eis van de vier bestuursleden, die misbruik wensten te maken van vakbondsverlof. Het bestuur zegt zich niet uit het veld te laten slaan. De belangen van het collectief gaan boven de enge belangen van enkele bestuursleden.

'Laat u zich goed informeren. En laat ALS niet worden misbruikt door enkele bestuursleden, om niet alleen hun verplichtingen jegens de werkgever te verzaken, maar meer nog om de belangen van het collectief ondergeschikt te maken aan hun eigen privébelangen', stelt het bestuur.

Hieronder de volledige tekst van het persbericht van de ALS: 

'Op social media circuleert een bericht afkomstig van vier bestuursleden van Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), namelijk: dhr. Balesar, Rabinderpersad (Ondervoorzitter); mw. Wangsarana, Helia (Secretaris-Generaal); mw. Bhugoea, Sharita (1ste Penningmeester); mw. Imansoeradi, Winish (2de Penningmeester). Volgens voornoemde 4 bestuursleden zou de Voorzitter van ALS handelingen hebben gepleegd buiten de Statuten van de vakbond om. Dit is een verzinsel. 

Alle handelingen die de Voorzitter heeft gepleegd zijn gebaseerd op besluiten van het Bestuur van ALS en zijn in lijn met de Statuten van de vakbond. ALS of haar Voorzitter zal geen media oorlog voeren met welk bestuurslid dan ook. 

Conform de convocatie wordt elk lid van ALS opgeroepen om aanwezig te zijn bij de alv van 19 maart 2020. Daarbij zal het Bestuur haarfijn met alle bewijzen uitleggen wat er precies aan de hand is. Daar het Bestuur, met name de Voorzitter, niet heeft willen toegeven aan o.a. een onstatutaire eis van voornoemde bestuursleden, die misbruik wensten te maken van vakbondsverlof, werken zij activiteiten van ALS thans tegen. Het Bestuur laat zich echter niet uit het veld slaan. 

De belangen van het collectief gaan boven de enge belangen van enkele bestuursleden. Op het schrijven van de advocaat van de 4 bestuursleden is er reeds gereageerd. 

Dat de alv wordt gehouden naar aanleiding van de brief van de advocaat van de 4 bestuursleden is het zoveelste verzinsel. De advocaat vroeg om een alv uiterlijk 6 maart jl. en stelde dat voornoemde bestuursleden hun eigen vergadering zouden houden, indien de vergadering niet uiterlijk 6 maart zou worden gehouden. Het Bestuur van ALS kon/kan geen gehoor geven aan de eis van de 4 bestuursleden. 

De verdaagde alv van ALS (en niet die van de 4 bestuursleden) zal hervat worden op 19 maart 2020, daar het sowieso de bedoeling was om de verdaagde alv te hervatten. 

Laat u zich goed informeren. En laat ALS niet worden misbruikt door enkele bestuursleden, om niet alleen hun verplichtingen jegens de werkgever te verzaken, maar meer nog om de belangen van het collectief ondergeschikt te maken aan hun eigen privé belangen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten