vrijdag 17 januari 2020

Zogenaamd pretpark in Paramaribo Zoo moet in maart worden opgeleverd

(Bron foto: NII)
Waterpark met zwembad, glijbanen, heuvels en een Ark van Noah...


Het zogenaamde pretpark in de Paramaribo Zoo krijgt steeds meer gestalte. First lady Ingrid Bouterse-Waldring, vanuit wiens bureau het initiatief tot de bouw van deze accommodatie is genomen, is tevreden met de vorderingen. De vloer voor het zwembad werd woensdag gestort. De bedoeling is dat het project in maart wordt opgeleverd. 

De presidentsvrouwe zegt donderdag 16 januari 2020 in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat vanwege de financiële crisis de overheid het moeilijk had om instanties te subsidiëren. Haar bureau liet toen de gedachten gaan over mogelijkheden waarmee de dierentuin meer inkomsten zou kunnen genereren. Zo ontstond het idee om een pretpark in de dierentuin op te zetten.

Het zwembad is vooral bedoeld om de kinderen tegemoet te komen. Het ontwerp van het pretpark is in handen van Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken. Hij maakt bij het pretpark gebruik van het thema Werehpai, de rotsformaties te Kwamalasamutu en probeert deze zoveel mogelijk na te bootsen.

Behalve rotsformaties zal het waterpark ook voorzien worden van glijbanen en heuvels, terwijl er ook een namaak Ark van Noah komt.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) treedt op als directievoerder van het project. Eliene Marengo, junior technisch medewerkster van het ministerie, zegt dat de werkzaamheden vlot lopen. 'In het begin ging het wat stroef, maar daarna is het werk flink opgepakt', aldus Marengo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten