vrijdag 17 januari 2020

Vrouw (36) met vals Facebook-profiel en valse foto licht Facebook-'vriend' op

Facebookgebruikers herkennen vrouw van wie een foto werd misbruikt


De 36-jarige S.W. en de 33-jarige S.S. zijn dinsdag door de politie van Latour op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden. Een man had woensdag 8 januari aangifte van oplichting gedaan tegen W., zo meldt het Korps Politie Suriname donderdag 16 januari 2020. 

Uit het onderzoek is naar voren gekomen, dat W. via Facebook een nep account had aangemaakt met een valse foto. De benadeelde, die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag. W. wist de man zo ver te krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen.

Dit kwam bij de politie aan het licht toen Facebookgebruikers de vrouw van wie een foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarop beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.

Oplichtster W. kon in beeld worden gebracht, omdat zij met haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam.

Tijdens het onderzoek kwam ook S. in beeld, een nicht van Sharon. Deze vrouw heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon in ontvangst moeten nemen.

W. verklaarde aan de politie, dat zij iemand had geholpen, maar beweerde niet te weten wie de persoon is. Haar nichtjr gaf de politie te kennen, dat zij door W. misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.

Beide vrouwen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten