zaterdag 25 januari 2020

Politie houdt vuurwapen gevaarlijke verdachte aan

Verdachte pleegde in december met kompaan overval op supermarkt te Albina


De politie heeft vrijdagmorgen 25 januari 2020 de vuurwapen gevaarlijke M.M. aangehouden. De aanhouding van de 32-jarige M. kwam 24 uur nadat er een opsporingsbericht (zie hierna) voor de man door het Korps Politie Suriname was verspreid aldus Waterkant.net.


M. heeft in december vorig jaar samen met zijn kompaan, de 29-jarige A.S., een overval gepleegd op een supermarkt te Albina. Ze gingen er daarbij vandoor met een groot geldbedrag in euro’s. De winkelier werd bij die overval bewerkt met een voorwerp op het hoofd. Het slachtoffer werd voor medische hulp overgebracht naar Frans-Guyana, waar operatief moest worden ingegrepen.

M. werd vrijdagmorgen door techercheurs van regio Midden, na te zijn opgespoord in het district Wanica, aangehouden. Zij kompaan S. werd precies een week geleden, op 17 januari, al in verzekering gesteld.

S. werd tijdens zijn aanhouding door een politiekogel geraakt, nadat hij geen gehoor had gegeven aan de waarschuwingsschoten die gelost werden door agenten. De man werd in zijn linker bovendijbeen geraakt. Per ambulance werd S. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

M. heeft tijdens zijn verhoor toegegeven, dat hij het strafbare feit heeft gepleegd. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Recherche regio Oost is belast met het verdere onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten