dinsdag 3 december 2019

Verschil tussen Messi en Van Dijk? Slechts zeven punten, mede dankzij sportjournalist Desney Romeo, ABC TV

ABC-sportjournalist Desney Romeo boort Virgil van Dijk Gouden Bal door de neus


Romeo toont weer eens aan weinig voetbalverstand te hebben


Het scheelde weinig of niet Lionel Messi had de Gouden Bal in ontvangst genomen maandagavond 2 december 2019, maar Virgil van Dijk. Het verschil tussen de twee in de uitverkiezing voor Voetballer van het Jaar was slechts 7 punten: 686 punten voor Messi, 679 voor Van Dijk.

Als bijvoorbeeld maar enkele voetbaljournalisten, zoals de Surinaamse ABC-TV-sportjournalist Desney Romeo die Cristiano Ronaldo boven Virgil van Dijk plaatste (!), hun punten anders hadden verdeeld en de verdediger van Oranje en Liverpool op 1 hadden gezet, had de uitslag er al anders uitgezien.

De Gouden Bal wordt jaarlijks uitgereikt aan de voetballer die wereldwijd de meeste stemmen krijgt. Aan de verkiezing doen 176 landen mee en per land mag één gezaghebbend medium een lijstje van vijf voetballers indienen. Het klassement wordt samengesteld door het tijdschrift France Football.

Door 69 media werd Van Dijk bovenaan het lijstje gezet, terwijl Messi slechts 61 keer op de eerste plaats prijkt. Maar, aangezien ook de ereplaatsen punten opleveren (de puntenverdeling voor de eerste vijf is: 6, 4, 3, 2 en 1) en Messi vaker voorkomt op alle lijstjes, is de Argentijnse dribbelaar voor de zesde keer de winnaar geworden.


Het is de eerste keer dat Messi met zo'n klein verschil de prestigieuze uitverkiezing wist te winnen. Voor Nederland mocht Voetbal International zijn voorkeur insturen. Dat medium zette Van Dijk op 1 gevolgd door Messi, Cristiano Ronaldo, Frenkie de Jong en Alisson.

(Suriname Mirror/NOS/The Independent/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten