zaterdag 21 december 2019

Nieuwe SLM Boeing 777-200ER op Johan Adolf Pengelluchthaven geland

(Bron foto: skyliner-aviation)
Streven SLM om toestel dit jaar nog in te zetten zal niet worden gehaald


De  nieuwste aanwinst binnen de SLM -vloot, de Boeing 777-200ER, is vrijdagavond 20 december 2019 op de Johan Adolf Pengelluchthaven geland, zo bericht Waterkant.net.

Het vliegtuig was 's morgens vanuit Frankfurt (Duitsland) opgestegen en landde  om half negen 's avonds lokale tijd in Suriname.

De cockpitbemanning bestond uit de Duitse captain Shannon Wayne, de Britse captain Sharrocks Richard en de Nederlandse captain Theodoorvan Hoorn,

Op de luchthaven werd het vliegtuig door een een kleine delegatie verwelkomd. In de komende periode zal verder gewerkt worden aan het afronden van het certificeringsproces. Na de afronding zal het vliegtuig commercieel worden ingezet.

Het streven van de SLM om het toestel dit jaar nog in te zetten zal echter niet worden gehaald, omdat er nog problemen zijn met de certificering door de Civil Aviation & Safety Authority Suriname (CASAS).

De SLM had in oktober aangegeven, mede door de vele problemen met de Airbus, vanaf eind van dit jaar met een Boeing te willen gaan vliegen. De afgelopen maanden is alles in het werk gesteld om de intrede van een Boeing 777 voor de route Paramaribo – Amsterdam voor het einde van het jaar mogelijk te maken.

Met nog 10 dagen te gaan in december zal deze doelstelling niet gehaald worden. Uit onofficiële bronnen is vernomen dat het toestel pas in februari 2020 ingezet kan worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten