woensdag 30 oktober 2019

Stichting Waspar neemt nieuwe, derde, verbrandingsoven in gebruik

(Bron foto: NII)
Waspar is de grootste afnemer van medisch afval


De stichting Wasserij Particuliere Ziekenhuizen (Waspar) is een verbrandingsoven rijker. De minister van Volksgezondheid, Antione Elias, nam  maandag de oven officieel in gebruik door een naambord te onthullen, samen met de directeur van de stichting, Surodj Soekhai, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII, dinsdag 29 oktober 2019.

Waspar is de grootste afnemer van medisch afval.

Volgens directeur Surodj Soekhai, was het van het grootste belang, dat de stichting een derde oven kreeg. Hierdoor kan het medisch afval op een verantwoorde wijze worden verwerkt.

Voor Claudette Etnel, voorzistter van de Waspar Werknemers Organisatie, is de ontvangst van een derde oven een mijlpaal en voldoet deze oven aan de milieuvoorwaarden. Als bond zegt ze, dat zij erop zal toezien dat de oven goed wordt gebruikt.

De voorzitster van het Stichtingsbestuur, Grace Lackin, zegt het ministerie van Volksgezondheid heel erkentelijk te zijn. Ze geeft de garantie, dat er heel goed omgegaan zal worden met de oven, omdat het voorziet in een grote behoefte.

Enkele werknemers van de Stichting zijn getraind in de bediening van de oven en mochten een certificaat in ontvangst nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten