donderdag 17 oktober 2019

Minister Moestadja woont inauguratie bij van Indonesische president Joko Widodo

Moestadja voert geen formele gesprekken met Indonesische autoriteiten


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid zal de inauguratie van de Indonesische president Joko Widodo en vicepresident Ma’ruf Amin komende zondag bijwonen in Jakarta. Moestadja, aan het hoofd van vijf personen tellende delegatie, zal geen formele gesprekken met Indonesische autoriteiten voeren, aldus Starnieuws woensdag 16 oktober 2019.

Widodo wordt voor een tweede termijn beëdigd na het winnen van de presidentsverkiezing in april van het jaar. De plechtigheid is van zondagochtend verschoven naar de middaguren, zodat christelijke belijders in de ochtend eerst naar de kerk kunnen. Er gelden strenge veiligheidsmaatregelen na de aanslag op minister van Veiligheid Wiranto.

Indonesië draait op voor de kosten van het verblijf van de minister en zijn echtgenote van 19 tot en met 21 oktober.

Moestadja heeft Suriname vaker vertegenwoordigd in Indonesië en verschillende werkbezoeken aan het land gebracht. Afgelopen augustus vertoefde een Indonesische parlementaire delegatie onder leiding van ondervoorzitter Utut Adianto in Suriname om de vriendschapsbanden te verstevigen. Indonesië wil meer samenwerken met Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten