maandag 21 oktober 2019

CBCS, Curaçao: Rechtszaak tegen Hushang Ansary gaat door 'in belang polishouders'

Ontmoeting Traa met Ennia-baas was op verzoek minister Geerlings van Sint Maarten 


De aansprakelijkheidsprocedure zal worden doorgezet, laat de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in een zaterdagavond uitgestuurde persverklaring officieel weten. 'In het belang van de polishouders.' Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 21 oktober 2019.


Het gaat om de rechtszaak die Ennia, de verzekeringsmaatschappij die in verband met de noodregeling onder bestuur en verantwoordelijkheid valt van de CBCS, heeft aangespannen tegen eigenaar Parman International, aandeelhouder Hushang Ansary en zijn dochter Nina Ansary en de ex-directeuren Abdallah Andraous, Ralph Palm en Gijsbert van Doorn.

Met het persbericht wordt de rechtsprocedure formeel bevestigd. De reden echter dat de Centrale Bank een communiqué uitstuurde, heeft te maken met een ander bericht dat al in de media was, namelijk dat op dezelfde dag dat de rechtszaak aanhangig werd gemaakt er in Miami een bijeenkomst was van Bob Traa, interim-president van CBCS, met Ansary. Dat zorgde voor verwarring en onzekerheid onder polishouders, Ennia-personeel en het algemene publiek.

Reden voor het dagblad om een serie vragen te stellen aan CBCS, die afgelopen weekeinde werden beantwoord.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten