zondag 8 september 2019

Ivanka Trump ontmoet de Paraguayaanse president Mario Abdo Benítez

(Bron foto: Twitter)
Dochter president Trump zet zich in voor economische empowerment vrouwen


Ivanka Trump heeft vrijdag 6 september 2019 de Paraguayaanse president Mario Abdo Benítez en vrouwelijke ambachtslieden ontmoet als onderdeel van haar tour door Zuid-Amerika en kondigde de toezegging aan van een extra $ 500 miljoen voor een fonds om vrouwelijke ondernemers in de regio te helpen. 

De reis van de dochter en speciale adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump is gericht op het promoten van een initiatief van het Witte Huis voor de economische empowerment van vrouwen en omvatte eerdere stops in Argentinië en Colombia. Ze arriveerde donderdagavond in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion.



Ivanka Trump zei dat financiële verplichtingen aan het Women's Prosperity and World Development Initiative zouden worden verdubbeld met 'een extra US $ 500 miljoen aan kapitaal van de particuliere sector' voor vrouwelijke ondernemers. Ze werd vergezeld door plaatsvervangend staatssecretaris John Sullivan.


Eerder zei ze met een groep uitgenodigde vrouwen, dat het mondiale empowermentproject gericht is op het bevorderen van beter beroepsonderwijs, toegang tot kapitaal en markten, en het creëren van een juridische en culturele omgeving waarin vrouwen bankrekeningen kunnen openen en krediet kunnen verkrijgen.

Ze begroette ambachtslieden die met de hand geborduurde dekens en tafelkleden evenals andere producten maakten.


Abdo Benítez zei in zijn welkomstboodschap, dat Paraguay en de Verenigde Staten 'een historische vriendschap hebben; we delen waarden van democratie en institutionalisme.' 'Vandaag delen we ook waarden ter verdediging van het gezin', zei hij.

Na een ontmoeting met Abdo Benítez keerde Ivanka Trump terug naar Washington.

(Suriname Mirror/MercoPress/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten