vrijdag 13 september 2019

'Hotel-kwestie Adhin ontaardt in elkaars vliegen afvangend media-spektakel

(Bron foto's: Grand Hyatt New York)
De Ware Tijd: 'Discussie over prijzige hotelkamers ontaardt in een dure klucht'

Spijkers op laag water zoeken is verheven tot 'journalistieke kunst'....


De discussie over de prijzige hotelkamers voor de delegatie onder leiding van vicepresident Aswin Adhin later deze maand in New York ontaardt zo langzamerhand in een dure klucht, althans volgens de Ware Tijd vandaag, vrijdag 13 september 2019. 

Woensdag zei Miriam Mac Intosh, directrice van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), in een verklaring, dat Suriname de prijzen niet in de hand heeft. De prijzen schieten in drukke periodes omhoog en dat zijn volgens BuZa 'realiteiten waarmee we moeten dealen'.

Adhin stelde gisteren echter, dat bewust is gekozen voor een dure kamer met vergaderruimte 'die gebruikt zal worden voor relevante meetings, die de Surinaamse delegatie met bevriende naties of partners zal moeten hebben.'

De kamer in Grand Hyatt New York die voor Adhin en zijn vrouw is gereserveerd voor zo'n 2.800 Amerikaanse dollar per nacht. De totale kosten voor alleen het verblijf van de dertienkoppige Surinaamse delegatie bedragen ruim 80.000 dollar. De kosten zijn volgens hem 'juist honderden malen minder dan wanneer de som van de presidenten en andere regeringsvertegenwoordigers die hij in de VN zal ontmoeten, naar Suriname zouden komen'.

Maar, volgens de Ware Tijd zijn in het bewuste hotel in de periode dat de Surinaamse delegatie daar verblijft, nog volop kamers beschikbaar. Een kamer met voldoende ruimte om gasten te ontvangen kost zo'n 700 Amerikaanse dollar, een kwart van de prijs die nu voor Adhin wordt betaald. Overigens biedt Grand Hyatt haar gasten volop de gelegenheid om een van de vele vergaderruimtes die het hotel rijk is, te gebruiken.

De Ware Tijd heeft gewoon even de website van het hotel bekeken....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten