'Als je eenmaal zover bent gekomen, wil je het ook niet aan je neus zien voorbij gaan'
'Er moet keihard gewerkt worden aan de juiste beroepshouding van de medewerkers'
Waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, commissaris Roberto Prade, wordt maandag 19 augustus formeel benoemd als korpschef, de functie die hij sinds juni vorig jaar waarneemt. Prade, die hoofd van de afdeling Kapitale Delicten is, heeft de scepter veertien maanden geleden overgenomen van commissaris Antonio Chin, die door minister Stuart Getrouw ontlast was uit deze functie.
Prade zegt op woensdag 14 augustus 2019 op Starnieuws, dat in feite de werkzaamheden hetzelfde zullen blijven. Hij ziet de formalisering van de functie van korpschef wel als bekroning op zijn werk. 'Als je eenmaal zover bent gekomen, wil je het ook niet aan je neus zien voorbij gaan. Het is toch wel een mooi moment op mee te maken.'
Hij heeft de waarnemersstatus niet als een beletsel gezien om besluiten die moesten worden genomen, daadwerkelijk te nemen.
Zonder vooruit te willen lopen op zijn officiële toespraak, zegt Prade dat er hard gewerkt moet worden om het korps intern te versterken. Het tekort aan medewerkers heeft zijn weerslag op het functioneren van het Korps Politie Suriname. Binnenkort moeten rekruten worden opgeleid om het tekort aan manschappen weg te werken. Mensen vinden het altijd prettig om politieagenten op straat te zien en als er iets gebeurt, dat ze in een mum van tijd er zijn.
Het vertrouwen in de politie heeft volgens de korpschef in de loop der jaren enigszins een deuk gekregen. 'Het vertrouwen moet herwonnen worden door zaken in orde te hebben. Het beleid om mensen aan te werven zal ook worden aangescherpt. Alle neuzen moeten in één richting gericht worden', zegt Prade.
Hij weet dat er soms ook impopulaire maatregelen moeten worden getroffen. De juiste mensen moeten op de juiste plek zitten. Er zal volgens hem keihard gewerkt worden aan de juiste beroepshouding van de medewerkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten