zaterdag 10 augustus 2019

Minister Dikan: 'Over zes weken moet conceptwet gereed zijn die grondenrechtenprobleem gaat oplossen'

Dag der Inheemsen of 'Bouterse Dag'....?
'Bepaalde elementen willen niet meewerken aan de oplossing van het nijpend probleem'


Als alles goed zit moet over zes weken een conceptwet gereed zijn die het grondenrechtenprobleem gaat oplossen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zei dat gisteren tijdens de viering van de Dag der Inheemsen in de Palmentuin, zo bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 10 augustus 2019.

Dikan en president Desi Bouterse storen zich eraan, dat bepaalde 'elementen' niet willen meewerken aan de oplossing van het nijpend probleem.


Dikan, president Desi Bouterse en Sirito-Yana Aloema, voorzitter van de Organisatie van Inheemsen in Suriname, hebben de aanwezigen bij het officieel gedeelte, toegesproken.

Volgens Dikan is het traject naar de oplossing van het grondenrechtenprobleem al in zicht. 'Waar ik mij aan stoor is dat grote politieke partijen die hun mond vol hebben van grondenrechten, schitteren van afwezigheid tijdens de consultatieronde', zegt Dikan.

'Binnenkort geef ik de presentielijst vrij dan kan de samenleving zelf beoordelen wie het met ze meent. Eind september, willen wij een conceptwet aan de president overhandigen. Nog zes weken doorbijten, de laatste loodjes wegen het zwaarst.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten