vrijdag 14 juni 2019

President Bouterse op bezoek in de districten Nickerie en Coronie

Bouterse maakt onder andere wandeling over Henarbrug


President Desi Bouterse heeft dit weekend een lijvig programma af te werken in Nickerie. Hij is gisteravond al aangekomen in Nickerie. Naast diverse officiële handelingen die verricht zullen worden als staatshoofd dit weekend in Nickerie en Coronie, houdt de Nationale Democratische Partij (NDP) zaterdagavond ook een massameeting, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 14 juni 2019/

Verwacht wordt dat William Waidoe zaterdag officieel zal toetreden tot de NDP. Hij heeft nog geen bedankbrief geschreven naar Pertjajah Luhur. Opvallend is dat van de vijf Assembleeleden van Nickerie, twee in het programma zijn opgenomen voor het houden van toespraken bij de bestrating van de Krappahoeklaan en Radjastanweg, vandaag. Waidoe en Guilliano Snip zullen een toespraak houden.

Het officiële programma begint 's morgens rond half negen uur bij de Henarbrug. De president zal samen met aanwezigen over de brug lopen richting Wageningen en weer terug. Hij zal stilstaan bij het belang van deze brug, die in de jaren tachtig is gebouwd. Daarvoor moest een veerpont de auto's en personen overzetten. Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe heeft intussen bekendgemaakt dat de Henarbrug van acht uur tot tien uur zal worden afgesloten, in verband met activiteiten rondom het bezoek van de president aan Nickerie.

De president zal vanmiddag ook een visverwerkingsbedrijf van Pritipaul Singh officieel in gebruik nemen. Deze ondernemer heeft ook in Guyana een bedrijf. Zaterdagmorgen wordt een basketbalveld op het Volksplein opgeleverd van Stichting Nickerie in Beweging. 's Middags vindt de eerste steenlegging plaats van Covab op de hoek van de Djakarta- en Graderweg. In de avond wordt de massameeting van de NDP gehouden. De president gaat zondag in Coronie enkele mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt decoreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten