donderdag 2 mei 2019

Paraguay opent haar eerste ambassade in Turkije - Turkse president Erdogan bezoekt Paraguay in december

'Onze betrekkingen betreden nieuwe periode met opening Paraguayaanse ambassade in Ankara'

(Bron foto: Fatih Aktaş - Anadolu Agency)

'Onze betrekkingen betreden een nieuwe periode met de opening van de Paraguayaanse ambassade in Ankara', zei de minister van Buitenlandse Zaken van Paraguay donderdag 2 mei 2019 bij haar eerste ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara.

De openingsceremonie werd bijgewoond door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu en zijn Paraguayaanse ambtsgenoot Luis Alberto Castiglioni.

'Met de opening van onze ambassade in Asuncion in november 2018 & de Paraguayaanse ambassade in Ankara vandaag, begonnen onze relaties in 1953 met een nieuwe periode', zei Mevlut Cavusoglu op Twitter.



Cavusoglu benadrukte tijdens de openingsceremonie de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Paraguay.


Hij prees de inspanningen om de economische en handelsbetrekkingen met Paraguay te versterken nadat president Mario Abdo Benitez aan de macht kwam. Hij voegde er ook aan toe, dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in december een officieel bezoek aan Paraguay zal brengen.

Castiglioni, van zijn kant, zei dat de betrekkingen tussen de twee landen een groot potentieel vormen. 'Vanaf vandaag komen Turkije en Paraguay altijd dichter bij elkaar', voegde hij eraan toe. De minister van Buitenlandse Zaken van Paraguay zei dat de diplomatieke betrekkingen tussen de landen al 65 jaar succesvol zijn gebleven.

Hij stuurde ook zijn vriendelijke groeten aan Erdogan en de bevolking van Turkije.


(Suriname Mirror/Anadolu Agency/ip.gov.py/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten